Bel ons direct: 030-69 90 595

Mondbeschermer

Bij een contactsport zoals hockey, rugby, waterpolo, handbal en vechtsporten is het belangrijk om het gebit goed te beschermen.
Een op maat gemaakte mondbeschermer / bitje geeft je extra bescherming wanneer een klap, bal of ander object tegen je tanden komt. Een goede gebitsbeschermer vangt deze klap op waardoor de druk verdeeld wordt. Hierdoor is de kracht die op een enkele tand komt meestal zo klein, dat er geen schade optreedt. Samen zijn je tanden sterker waardoor de kans op letsel kleiner is. Hoe beter de pasvorm van het bitje, des te beter je tanden beschermd zijn.
Een goed op maat gemaakte mondbeschermer biedt ook bescherming aan tandvlees, lippen en wangen.

Ook voor kinderen is een op maat gemaakt bitje aan te bevelen. Beschadigingen aan de tanden tijdens de wisselfase kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen.

In al onze mondbeschermers plaatsen wij kosteloos een naam, telefoonnummer en zelfs een rugnummer. Daarnaast zijn de mondbeschermers te leveren in vrijwel alle keuren en combinaties.

De KNHB verplicht met ingang van het seizoen 2015-2016 het dragen van een mondbeschermer in georganiseerde wedstrijden.

Wil je een bitje bestellen of kijken wat de verdere mogelijkheden zijn, qua bijvoorbeeld de verschillende kleuren, zie dan onze site: www.mijnbitje.nl