Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die stevig in de kaak vastgroeit en daardoor de oorspronkelijke wortel vervangt. Een implantaat kan gebruikt worden om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Ook kan een implantaat gebruikt worden om extra ondersteuning te bieden aan uw gebitsprothese.

De ingreep wordt veelal uitgevoerd door een gespecialiseerde tandarts, kaakchirurg of implantoloog bij u in de regio.

Indien gewenst kunnen wij u verder helpen met het vinden van een behandelaar.

Kroon op implantaat

Wanneer een tand of kies ontbreekt kan deze vervangen worden door een implantaat met een kroon erop geschroefd. Hierdoor hoeven aangrenzende tanden of kiezen niet beslepen te worden om de onstaande ruimte op te vullen.

Brug op implantaten

Wanneer er meerdere tanden of kiezen naast elkaar verloren zijn gegaan kan deze ruimte opgevuld worden door een brug te maken op twee of meerdere implantaten. Ook wanneer u geen tanden en kiezen meer heeft kan er een volledige brug gemaakt worden op implantaten. Meer informatie over een brug kunt u vinden onder het kopje brug.

Prothese op implantaten

Wanneer zich in de boven of onderkaak geen tanden of kiezen meer zitten kan een prothese op implantaten uitkomst bieden. Deze constructies worden ook wel klikgebit of klikprothese genoemd. Op de implantaten wordt een constructie gemaakt die de uitneembare prothese ondersteund en op zijn plek houd. Hierdoor voelt de prothese stabieler en meer natuurlijk aan.

Voorbeeld van een enkele voortand

Voorbeeld van twee 3 delige bruggen