Kroon en brugwerk

Middels het gebruik van diverse keramische materialen proberen wij de natuur zo goed mogelijk te benaderen. Zo kan er gekozen worden voor zowel monolitische als opgebakken kronen en bruggen uit diverse materialen.

Opgebakken kroon en brugwerk
Bij opgebakken kroon en brugwerk wordt keramiek aangebracht over de onderstructuren van zirkonium, lithiumdisilicaat en diverse metalen. Belangrijk in deze fase is het samenstellen van de juiste kleur, vorm en oppervlakte structuur. Veelal komt de patiënt na het bezoek aan de tandarts naar het laboratorium voor het bespreken van de wensen. Ook worden foto’s ten behoeve van kleur, vorm en oppervlakte structuur gemaakt, deze foto’s worden samen met de kleurbepaling gearchiveerd in ons laboratorium. Wij vragen u om de patiënt niet direct na het nemen van de afdruk naar ons toe te sturen, maar het liefst voor de behandeling of een dag erna. Hierdoor weten wij zeker dat de elementen weer hun oorspronkelijke kleur hebben bereikt. Elementen drogen immers uit en verliezen hun kleur tijdens de behandeling.

Voor het beste resultaat wordt het aangeraden een mondfoto te maken met een juiste camera. Deze foto’s worden dan per email, maar het liefst via het programma VisiQuick verstuurd.

Monolitisch kroon en brugwerk
Ook is het mogelijk om kronen en bruggen volledig monolitisch (uit een materiaal) of gedeeltelijk monolitisch te maken met opgebakken keramiek. Het monolitisch kroon en brugwerk kan worden vervaardigd uit zirkonium, lithiumdisilicaat, pmma en diverse metalen.

De levertijden zijn als volgt:

  • Kroon en brugwerk – 10 werkdagen
  • Porseleinen inlay/facing – 8 werkdagen
  • Directe opbouw – 3 werkdagen
  • Indirecte opbouw – 5 werkdagen
  • Gouden inlay/kroon – 7 werkdagen
  • Passen metaal/zirkonium onderstructuur – 7 werkdagen
  • Opbakken van werk uit de pasfase – 5 werkdagen 

Informatie over het cementeren van kroon en brugwerk kunt hier vinden